Vsemogočni v ogledalu

“Vsemogočni je v ogledalu. Vsemogočni si ti. Ti si tisti, ki tlakuje svoje življenje.”

Naj vam najina knjiga pomaga doseči, da bo vaše življenje bogatejše in stkano iz nitk ljubezni in radosti. To je tisto, kar želiva vam in vsemu svetu. Verjameva, da vam bo uspelo.

Mateja in Franci

Drugi o knjigi

Največji čar knjige je, da ne le uči, temveč tudi pripoveduje. Pripoveduje zgodbo, ob kateri se boste smejali in jokali. Je kot življenje – sladka, lepa, grenka, težka … paleta dogodkov, spoznanj in lekcij. Tako kot jih doživlja glavna junakinja, ki se po pomoč zateče k svojemu Učitelju, jih doživljamo vsi, a le redki jih znajo ubesediti. Tako kot se je skozi lekcije in zgodbe naučila ona, se lahko s to knjigo naučite tudi vi. Naučite se lahko, kako živeti, kako ljubiti, kako reagirati, rasti in se razvijati.

In verjemite, v njej boste zagotovo našli košček sebe in zdelo se vam bo, kot bi bila pisana posebej za vas. In tudi je, zato jo vzemite kot darilo. V vaše roke je prišla z namenom.
Marci Shimoff

MarciShimoffMarci Shimoff je ena vodilnih ameriških strokovnjakinj za osebnostno preobrazbo in ena najbolj branih avtoric na področju osebnostne rasti in preobrazbe v zgodovini. Je soavtorica knjig iz zbirke Kurja juhica za dušo in svetovalka v svetovni filmski in knjižni uspešnici Skrivnost. Njene knjige so bile prodane v več kot 14 milijonih izvodov in so bile skupaj kar 118 tednov uvrščene na lestvico najbolje prodajanih knjig New York Times. Več na www.happyfornoreason.com

 

manca-kosir»Knjigo boste brali z užitkom in nauki se vas bodo dotaknili. Ker je to knjiga o vrednotah. O življenjskih izkušnjah, ki vodijo v modrost. Samo življenje v skladu s pozitivnimi vrednotami je bogato in osrečujoče življenje. Da je možno in mogoče, kaže Franci Pliberšek in njegov MIK.«
Manca Košir, www.mancakosir.com

 

 

tone-petelinsekTo je učbenik odnosov, pravljica o Besedi in Dialogu, ko je Drugi vsebina naše lastne svobode in podarjenosti. Življenje je poetika dobrega in lepega, ko smo hkrati učitelji in učenci poklicani v upanje, zvestobo, pravičnost, sočutje, odpuščanje in ponižnost. Šele tako smo pripravljeni za Modrost in Ljubezen, nam sporočata Franci in Mateja.
Tone Petelinšek, novinar, urednik oddaj na Radiu Maribor

 

 

O navdihujočem zgledu in ljubezni

Ti si tisti, ki tlakuje življenje… Še prej pa moraš poznati hvaležnost, odpuščanje, sodelovanje, ljubezen, dajanje, sanjanje, trpljenje … Franci Pliberšek

Spominjam se, kakšen odmeven dogodek je bil izid svetovne uspešnice Rhodne Byrne The Secret leta 2007 v slovenščini. Skrivnost je bila odtlej velikokrat ponatisnjena in še vedno je prodajna uspešnica tako v svetu kot pri nas. V čem je skrivnost Skrivnosti? Avtorica je zapisala, da je knjigo sestavila na podlagi izpiskov iz tisoč let starih rokopisov, iz del svetovnih velikanov znanosti in duhovnega izročila. Osnovni zakon, ki utemeljuje Skrivnost, se glasi: “Vse, kar prihaja v naše življenje, sami pritegnemo vanj”. Da ta zakon deluje, pričujejo tisoči. Da ne velja, jih ne pravi manj, ki so pričakovali, da bodo sedeli križem rok, vizualizirali kupe denarja ali idealnega partnerja pa uspešno kariero, izgovarjali pozitivne afirmacije in že se bo zgodilo, kar so si zaželeli in o čemer so sanjali pri odprtih očeh.

Zdaj smo dobili svoje, originalno pričevanje o istem zakonu, dobili smo knjigo, ki je narejena za uspeh. Vizualno na hiter pogled podobna – lepša! — Skrivnosti, a spisana iz drugega konca. »Dosti bolj učinkovito je živeti iz prakse v teorijo, ne pa obratno. Sama teorija nima prave teže,« pravi Učitelj pripovedovalki, ki ga je izbrala za svojega guruja pri osebnostni rasti. Naslov knjige: Vsemogočni v ogledalu (Lisac&Lisac, 2012). On: leta 1966 rojeni Franci Pliberšek, dve desetletji že uspešen direktor MIK iz Celja, ki z odličnim vodenjem skrbi za tristo družin. Ona: Leta 1977 rojena Mateja Zorko, hrepeneče dekle, ki po nasvetu Učitelja zapiše sanje na list papirja in ga prebira sleherni dan. Njeni cilji so: hiška, mož in kariera. Na prvem mestu pri karieri zapiše: Napisati knjigo. In jo je res! Vsemogočni v ogledalu je knjiga, ki jo sopodpisuje s Pliberškom, izvemo, da je končno srečala tudi moškega svojega življenja. Hiška z belo ograjo in bazenom najbrž sledi …

Knjigo boste brale z užitkom in nauki se vas bodo dotaknili. Ker je to knjiga o vrednotah. O življenjskih izkušnjah, ki vodijo v modrost. Samo življenje v skladu s pozitivnimi vrednotami je bogato in osrečujoče življenje. Da je možno in mogoče, kaže Franci Pliberšek in njegov oz. njihov (»Vse je naše!«) MIK.

Za okus naslovi poglavij, ki povzemajo temeljna sporočila in vrednote kandidatke za uspešnico: Brez dvoma lahko imaš vse. S pogumom premikaj meje. Sodeluj in rasti. Podari in prejmi. Poglej cilj in ga osvoji. Sanjaj z domišljijo. Vodenje po poti uspeha. Ohrani mladost in zdravje. Odnos do življenja in ljubezni. Bolečina je drugo ime za rast. Odpusti in se osvobodi. Najprej je bilo bogastvo hvaležnosti. Vsemogočni v ogledalu. In kdo je ta vsemogočni iz sklepnega poglavja, ki je dal naslov knjigi? »Vsemogočni si ti. Ti si tista, ki tlakuje svoje življenje. In če želiš, da bo lepo, moraš znati videti, moraš želeti in verjeti. Še prej pa moraš poznati hvaležnost, odpuščanje, sodelovanje ljubezen, dajanje, sanjanje, trpljenje – in predvsem odpraviti dvom.«

Vsemogočni v ogledalu je priročnik, spisan v ameriškem slogu: razumljiv in sporočilen, s poudarjenimi mislimi v vsakemu poglavju in povzetkom na koncu, napisan v obliki dialoga med Učiteljem in njo, ki je postala del zmagovite MIK ekipe. Navdihujoč in spodbujajoč. Z upanjem, da »vas bosta moja zgodba in vaš notranji občutek pripeljala tja, kamor morate priti,« kot zapiše Pliberšek na zavihku. In pravi Mateja: »Zame je bil to (pisanje knjige) proces odpuščanja, iskanja notranje moči in iskreno upam, da boste z malce moje in Francijeve pomoči jutri močnejši tudi vi.«

Knjiga, v kateri črno na belem živ človek, skoraj naš sosed, pravi: »Razmišljal sem, kdaj mi je šlo kaj narobe. Pa se nikakor ne spomnim. Mislim, da v življenju sploh še nisem naletel na težavo.« Halo??? Kaj pa težko otroštvo z materjo samohranilko, izdaja sodelavcev, poslovni partnerji, ki niso poravnali računov??? »Vse se je dejansko zgodilo, a na vse to sploh ne gledam kot na težavo. Ne, popolnoma nobene bolečine ali stiske ne čutim, ko se spomnim na vse te dogodke. Pomislim le na srečo. Če se namreč te stvari ne bi zgodile, ne bi nikoli prišel do novih spoznanj, do novih sodelavcev, do uspeha … Nič ne bi bilo tako, kot je.» Ja, vse je prav in življenje ima globok smisel, če le znamo razumeti, da »je smisel življenja v učenju«. Naučiti najprej imeti rad sebe in vedeti, kaj je naše poslanstvo – »to ni zaslužiti veliko denarja, temveč ustvarjati, pomagati ljudem in se ljubiti« — je modrost, ki navdihuje. In Franci Pliberšek človek, ki nosi baklo navdiha. Kogar obsije njen ogenj, bo lahko v ogledalu uzrl Vsemogočnega.
Manca Košir, Poslovna asitenca

V rokah držite dobesedno priročnik za uspešno, srečno in zadovoljstva polno življenje. V njem so strnjeni vsi nasveti, ki sta jih Franci in Mateja izkusila na svoji koži. Toplo priporočam vsakomur, ki želi narediti korak naprej.
Smiljan Mori, avtor knjige MotivAkcija Brez meja

»Sanjati moramo vse življenje, sicer se izgubimo v sivini.« Tako se glasi ena od številnih čudovitih misli knjige, v kateri se prepletajo poslovna modrost in življenjske izkušnje. Izkušnje, ki vas lahko popeljejo do boljših odločitev. Izkušnje, ki so v marsičem posledica slabih odločitev in učenja na trenutkih, v katerih se ne počutiš ravno zmagoslavno. A ta knjiga je PRIROČNIK ZA ZMAGOVALCE ŽIVLJENJA.
Branko Žunec, predavatelj podjetnikom

Čarobnost knjige pred vami je v prepletanju življenjskih resnic skozi zgodbo, ki se bere kot roman. Na eni strani zgodbe nas samih, na drugi življenjska razodetja. Enostavnost zgodbe in globina sporočil. Z eno besedo, SIJAJNO!
Andrej Kunc, poslovni trener

letak-narocilo-2letak-narocilo-1